DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
2. 9. 2007

V neděli  2.9. v brzkých ranních hodinách,

po dlouhém a téměř vyhraném boji, nás nečekaně rychle opustil náš milovaný Enricco.

 

    "Eny, miláčku, nikdy na tebe nezapomenu"

Děkuji všem přátelům za podporu a slova útěchy.

Děkuji veterinární nemocnici v Praze - Stodůlkách, za jejich péči a profesionální přístup,

zejména MVDr. Lukáši Duchkovi.

www.vet-centrum.cz/stodulky/

 

Před 3,5 měsíci jsme s Enym podstoupili náročnou operaci u MVDr. Duchka v Praze Stodůlkách.

Původně jsme chodili na vet. kliniku LIVE v Litoměřicích, kde též i bydlíme. Avšak tento problém na této klinice operovat neuměli nebo spíš mi bylo řečeno, že to operovat nejde. Šlo to a to právě v Praze.

V sobotu 1.9. v noci začal Eny hůře dýchat a v ranních hodinách se mu přitížilo. Konzultovali jsme to ihned telefonicky na pohotovosti v Praze a bylo nám doporučeno okamžitě jet na pohotovost. Samozřejmě jsme jeli na pohotovost ve městě kde bydlíme, na kliniku LIVE, kde měl Eny od štěňátka svojí kartu a kterou celý život navštěvoval. A kam jsem i já 20 let chodila s pejsky na očkování a různé drobnější zákroky. Dorazili jsme před třetí hodinou ranní, svítilo se tam a už tam stálo nějaké auto. Zazvonila jsem a přítel Marek vynesl Enyho z auta. Otevřel nám MVDr. Vomáčka, vešli jsme dovnitř a první co jsem uslyšela bylo, že už nejsme jeho pacienti, že chodíme jinam. Snažila jsem se mu vysvětlit, že jsme operaci podstoupili v Praze, protože tady ji nebyli schopni provést. Marek položil Enyho na zem, doktor se na Enušku ani pořádně nepodíval a začal na nás řvát, že tady má psa s otravou a že mu musí změřit teplotu a a že si tam klidně přijdeme s umírajícím psem a že on se taky musí vyspat. Nechal nás tam stát a odešel. Nevěřícně jsme zírali a pochopili, že tady se pomoci nedočkáme. Odnesli jsme Enyho do auta a ve tři hodiny ráno jsem s ním vyrazila na pohotovost do Prahy Stodůlek. Dorazila jsem tam ve 3.45 hod. Bohužel pozdě. Eny po cestě umřel. Prý netrpěl, necítil žádnou bolest. Šlo patrně o oběhové selhání a edém plic. A že i kdybych přijela dřív už by mu nebylo pomoci. (To ovšem MVDr. Vomáčka nemohl vědět, pokud není jasnovidec).

Bohužel si nepamatuji kdo ve vet.nemocnici v Praze Stodůlkách sloužil z 1.9. na 2.9. pohotovost, ale velmi děkuji za milý, citlivý a profesionální přístup.

Ze ztráty mého milovaného psího přítele, který byl víc než "jen pes", se budu dlouho vzpamatovávat. Ale ještě déle se budu vzpamatovávat z "profesionálního přístupu" MVDr. Vomáčky.

A mohu jen doufat, že toto nepotká někoho jiného. Někoho, kdo s důvěrou pojede na pohotovost vet.kliniky LIVE pro pomoc, s pejskem kterému ještě bude pomoci, ale bohužel nebude pacient této kliniky ........

 

Sbohem Eny na Duhovém mostě.

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek